Varenie slivkového lekváru 2014

Varenie slivkového lekváru 2014

Termín: od 16.9.2014 do 24.9.2014

Hoci je náš kraj známi vďaka svojej ovocinárskej tradícii, naše deti len málo vedia o tradičných spôsoboch uskladnenia a spracovania ovocia. To chodili predávať na jarmoky, uskladňovali v komore, na povale, v stodole v sene a v slame, varili z neho lekvár, sušili, či destilovali. Najmenej vývojom poznačená je destilácia, ktorú poznajú aj tí najmenší. Na druhej strane varenie lekváru oproti minulosti stratilo predovšetkým svoju spoločenskú funkciu. Preto sa Centrum tradičnej kultúry v Myjave rozhodlo v Gazdovskom dvore v dňoch od 16.9. do 24.9.2014 priblížiť žiakom tradičný spôsob varenia slivkového lekváru v rámci výchovno-vzdelávacieho podujatia.

Miesto konania

Gazdovský dvor, Myjava - Turá Lúka

Organizátor

Centrum tradičnej kultúry v Myjave